keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kotiliesi

Tervehdys blogimaailmaan minunkin puolestani! Illan piristys on tänään pikaruoka -tortillat ja itse tehty guacamole. Tai no, niillä nimillä meillä kutsutaan ruokia, joiden kuvittelemme olevan tortilloja ja guacamolea. En ole koskaan maistanut aitoja meksikolaisia. Ostamme tortillalätyt valmiina, samoin salsakastikkeen. Nykyään tosin pyrimme mahdollisimman paljon välttämään valmismaustettuja kastikkeita ja yleensä sellaisia juttuja, jotka voi vähän vaivaa näkemällä tehdä itsekin. Valmiselintarvikkeissa on usein turkasen paljon suolaa ja mikään muu ei oikein maistu sen alta. Eilen Tomi Björk otti Master Chefissä voimakkaasti kantaa samaan asiaan, eikä suostunut edes maistamaan annosta, jossa kilpailija oli käyttänyt kaupan vihreää currya ja pakastekasviksia. 

Guacamole tehtiin tänään blenderissä syöntikypsistä avokadoista, joita kaupoista saa nykyään erinomaisesti, kiitos sen kuuluisan some-pastareseptin. En tullut edes googlettaneeksi, mitä oikeaan guacamoleen laitetaan, meillä avokadoista tuli kuitenkin herkullista "guacamolea" näin:

5 syöntikypsää avokadoa 
3 kynttä valkosipulia
sitruunamehua
suolaa
tilkka oliiviöljyä
tujaus chilijauhetta
Ainekset sekoitetaan blenderissä tahnaksi. Pahoittelen kuvan valotusta ja muutenkin heikkoa laatua. Käytössäni on tällä hetkellä vain kännykkäkamera, pokkari ei toimi sitäkään vähää ja järkkäri on vasta hankintahaaveissa. Kuvassa valmis tahna. Avokadot olivat todella kypsiä ja osin hieman tummuneita, mutta maku oli kelmeästä värityksestä huolimatta herkullinen! Kuvassa taustalla viime aikainen loputon ilonaiheemme- uuden kodin mukana tullut kaasuliesi. Etenkin mies on haaveillut kaasuliedestä jo vuosia ja nyt se vihdoinkin meillä on. Itse en vielä ole kovin paljon ehtinyt sitä kokeilla, mutta miehen mukaan ruuanlaittoon on tullut ihan uutta ulottuvuutta. Ei minustakaan meillä nykyään ainakaan aiempaa huonommin syödä...

Mukavaa iltaa, nyt sohvaperunaksi.

1 kommentti:

Kiitos keskustelun herättämisestä sekä kommentoinnista!