perjantai 8. helmikuuta 2013

Hengähdystauko kiireeltä

Hyvää perjantaita!

Tämä viikko on mennyt kiirehtiessä paikasta toiseen, enkä ole valitettavasti ehtinyt istahtaa kirjoittelemaan tännekään. Tänään minulla on kuitenkin vapaapäivä ja vaikka sekin menee puuhastellen yhtä ja toista, päätin että tulen kertomaan kuulumiset.

Vaikka onkin ollut kiire, tämä viikko on ollut oikein hyvä. Muun muassa keskiviikkona olin mukana järjestämässä erästä työhyvinvointiseminaaria ja pääsin myös kuuntelemaan puhujia. Veikka Gustafsson kävi kertomassa vuorikiipeilykokemuksistaan ja puhui ryhmätyötaitojen tärkeydestä sekä itsensä voittamisesta. Veikka varmasti tiesi mistä puhui, voin vain kuvitella minkälaisia asioita pyörii päässä kun seisoskelee Himalajan juurella ja ylös pitäisi päästä...
Tapahtuman pääpuhuja oli Tom Pöysti. Hän sai jutuillaan ja imitaatioillaan yleisön nauramaan miltei tauotta koko puolitoistatuntisen esityksensä ajan. Toivon, että naurunremakasta huolimatta porukalle jäi myös jotain muutakin käteen Pöystin puheesta sillä hänen perimmäinen asiansa on minusta aihe, josta olisi syytä pitää enemmänkin polemiikkia. Pöysti nimittäin puhui itsetunnosta, etenkin suomalaisesta sellaisesta. Meillä kun on tapana vähätellä itseä hanakasti ja olla usein kateellinen toisille. Olisi tärkeää opetella nostamaan sitä omaa häntää ja nauttimaan siitä mitä itsellä on. Asia jäi mieleeni kytemään ja halusin kirjoittaa nuo asiat ylös tännekin jotta muistan ne vastaisuudessakin.

Asiasta kolmanteen: tänään saamme vieraiksemme tänne Jyväskylään minun vanhempani ja Cherryn. Kohta alan laittaa paikkoja kuntoon ja tietenkin valmistamaan herkkuja illaksi. Aloitin puuhapäiväni superaamiaisella:
Pari kuppia kahvia, banaanien alle piilotettu puuroannos sekä appelsiini. Ne ovatkin tähän aikaan vuodesta hurjan hyviä ja makeita! (Koristepallon päätin säästää seuraavalle aterialle.) Taustalla kuvassa häämöttää myös talviaamujeni pelastus: kirkasvalolamppu. Siitä saa energiaa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Olisin halunnut laittaa kuvitukseksi tähän postaukseen myös näkymiä aamiaishuoneeni ikkunasta, mutta siellä on niin harmaa päivä että päätin jättää kuvien ottamisen johonkin aurinkoiseen aamuun.
Nyt otan imurin käteeni ja alan siivoamaan! Palaan varmasti päivittämään tunnelmia viikonlopun mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos keskustelun herättämisestä sekä kommentoinnista!