maanantai 4. helmikuuta 2013

Viihdettä iltoihin

Heipä hei, hyvää iltaa!
Sehän tiedetään, että maanantai on aina vähän inha päivä. Siksipä haluan kertoa vinkin josta saa viihdykettä tähän ja muihinkin iltoihin.
Nimittäin, olemme meidän Jyväskylän tiimin kanssa katsoneet The Wire-nimistä sarjaa ja saaneet myös Cherryn poppoon innostumaan siitä. Kaikki ihmiset kenen kanssa sarjasta on tullut puhetta ja jotka ovat katsoneet sitä, ovat sanoneet että se on yksi kaikkien aikojen parhaista televisiosarjoista. Allekirjoitan tämän täysin.
The Wire kertoo viidellä tuotantokaudellaan Baltimoren kaupungin asukkaista ja elämästä siellä. Kukin tuottis näyttää kaupungin hieman eri näkökulmasta; poliisien, huumejengien, kaupunginhallituksen ja niin edelleen. Kaikki kansanosat nivoutuvat yhteen tavalla tai toisella.

Alkuun kun sarjaa katsoo, tuntuu ettei siitä meinaa saada otetta. Joka hetkeen pitää keskittyä täysillä, ja hahmojen käyttämät vahvat slangit suorastaan häiritsevät. Mutta kun tapahtumista saa kiinni, huomaa olevansa aivan koukussa ja katsovansa jakson toisensa perään - niin kuin aina parhaiden tv-sarjojen kanssa pitää tehdäkin. Me olemme parhaillaan menossa kolmannessa tuotantokaudessa, J jo toisella kierroksella. Minä jaksan ihmetellä paitsi tuntemattomampien näyttelijöiden huikeita roolisuorituksia, myös sitä työmäärää mikä täytyy olla takana kun he ovat opetelleet puhumaan aitoa katujen slangia.
Sarja taitaakin parhaillaan pyöriä jossain Ylen myöhäisillassa harmillisen huonolla katselupaikalla. Täytyy kyllä myöntää, ettei perheen pienimpien kannatakaan katsoa sitä. Suosittelen siitä huolimatta sarjaa täysillä kaikille varttuneemmille off-Hollywood -viihteen ystäville!
P.S. Tunnistaako joku tervehdyksestäni erään toisen vanhanajan huippusarjan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos keskustelun herättämisestä sekä kommentoinnista!